Zobrazit přihlášovací formulář

Má první slza :-)

0.0
Má první slza :-)

Potřebné ingredience

pevné nervy - pro mě
keramická kočka, vodové barvy - pro mladší dceru, která nechtěla pochopit, že se pinožím s dortem. Kočka zlikvidována, zeď nahozena.

Postup přípravy

Pracovala jsem s potahovkou Pasta dama. Tentokrát se mi to moc při potahování netrhalo, ale zase jak jsem dala dort ven ( byl na rodinnou oslavu ), tak začal téct a oddělovat se od krému. Naštěstí už byl dort vyfocený a nakrájený, stejně mě to ale štve.
Budu moc ráda, když mi napíšete Vaše zkušenosti a tipy s potahovkou. Já s tím hodně bojuju. Vždycky si namyslím něco nádhernýho a vyjde mi z toho průměr :-( Buď se to trhá nebo lepí nebo všechno dohromady.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AďaO 22. 5. 2012, 7:47
Ahoj, torta sa Ti podarila veľmi krásne. Ja používam Pasta Dama Top a som s ňou veľmi spokojná. Už to žienky spomenuli dosť rád a ja sa tiež pridržiavam týchto zásad: v jeden deň upečiem a naplním krémom, ovocie ukladám len do stredu, nie na kraje. Uložím do chladničky s miernym chladením (čiže 1-2 stupeň), nesmie byť veľmi namrazená a vždy dávam na zadnú stranu chladničky kartón, aby odoberal vlhkosť. Na druhý deň pred poťahovaním treba vybrať z chladničky 1-2 hod, aby sa tortička "zaklimatizovala". A opäť vložiť do chladničky - POZOR nie do veľmi mrazivej, potom nastáva "potenie" torty. Držím palce. (Y) (Y) :-)
miha10 22. 5. 2012, 6:56
Ahoj, já s Dama pasta pracuju neustále a jsem s ní naprosto spokojená, ale také mi chvilku dalo než jsem na to přišla. Nejlepší je Dama Pasta TOP. Vůbec ji neskladovat v lednici, to mi pak hrozně tekla a potahovat dorty,které jsou pořádně ztuhlé a pak neudělá vůbec nic a je supr. Jo a hlvaně ji vyvaluju na škrobu né na moučkovém cukru. Tak hodně zdaru Míša
Kateřina.Pin 12. 11. 2011, 19:03
wow (Y) (Y) (Y) -tohle ale vůbec není průměr!!!! Ten dortík je krásný (Y). Mně se nejvíc chuťově osvědčila potahovka od Stáni - mrkněte k sburicova do receptů - ta byla celkem rychle, jen já kolikrát tu hmotu ,,uliju" a to je špatně. Pod jakoukoliv potahovku může krém s kaší nebo pudinkový - do půl litru mlíka 2 pudinky a cukr podle chuti. Obmazat tence po povrchu, nechat hodně vychladit, pak potáhnout, v lednici na zadní straně nechat karton. Nevystavovat dort velkým tepelným šokům a bude v pohodě. Pasta damu neznám, ani nevím, jak chutná. Ten mléčný marcipán jen nebývá tak poddajný a někdy ne tak hladký jako hotové potahovky. A taky není nikdy takhle krásně bílý, ale chuťově podle mě mnohem lepší. Jste moc šikovná! (L)
gonzar 21. 9. 2011, 13:39
Tak tato slza mě nějak utekla. Je krásná, moc hezky nazdobená. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
bizi 19. 8. 2011, 10:10
Dort je nádherný (F), také bojuji s roztékáním,dělala jsem si mléčnou potah.hmotu doma a pokaždé mi tekla. Po dlouhém pátrání jsem se dočetla,že vrch dortu se nemá moc mazat krémem,jen aby se vyrovnaly případné nerovnosti. Krém by neměl být šlehačkový,tvarohový a pudinkový. Vše nechat dlouze vychladit a pak potahovat.
Gabušojda 21. 8. 2011, 17:03
@bizi Děkuji moc za tip (L) Já dělám krém nastavený kaší. Mlíko, poloh.mouka , vanilk.cukr povařím, až zhoustne. Nechám vychladnout, postupně přidávám máslo a cukr. Snad je to správný postup ?
luccap 19. 8. 2011, 11:28
@bizi překrásný dortík (L) (L) (L) já jsem se tu od paní Zdeničky(aero-orion) dozvěděla, že problém je v másle co dáváme do krému..chce to fakt dražší máslo, já dávala zl.hanou a taky to teklo +o( pak jsem koupila "lepší české máslo" a super drží a neteče a Míšo mažu dort i nahoře :-p (hello)
Gabušojda 21. 8. 2011, 17:01
@luccap Děkuji moc (L) Já vršek natírám dle potřeby, když potřebuju dorovnat, a to většinou potřebuju. Máslo kupuju normální, kolem 28Kč, tak nevím, jestli to stačí *-)
luccap 22. 8. 2011, 13:27
@Gabušojda já jsem taky brala brala tak nějak kolem 30kč :-$ a vršek mám rovný jako podle pravítka když se korpus otočí vzhůru nohama (L)
Jana z VM 17. 8. 2011, 16:29
je překrásná :-$ Já jsem prozatím použila pouze kupovaný marcipán a ten nemá chybu (H)
Gabušojda 17. 8. 2011, 20:15
@Jana z VM Děkuji (L) Já používám taky kupovanou potahovku, ale kromě Wiltonu to chybu má :´(
Pami 17. 8. 2011, 15:34
První :-o to jste tedy velmi šikovná (F) (*)
Gabušojda 17. 8. 2011, 20:13
@Pami Děkuji moc (L)
gaby837 17. 8. 2011, 15:16
(Y) (Y) (Y)
Gabušojda 17. 8. 2011, 20:13
@gaby837 Děkuji (L)
HHaannuullee 17. 8. 2011, 14:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)nádherné
Gabušojda 17. 8. 2011, 20:12
@HHaannuullee Děkuji (L)
zdravuska1 16. 8. 2011, 22:35
(^) je nádherný, já si dort připravuji den předem, sestavím a omažu punčovinou (korpus rozdrcený a marmeládou a rum) a nechám do druhého dne zaschnout v lednici.Také jsem bojovala se slintáním a rozmočením mandlovky.Pokud je tam tekoucí ovoce (mandorynky či něco z plechovky) tak dát jen do středu a na kraje třeba piškoty nebo já si tam dávám proužky korpusu, chytá to vlhkost a vodu z ovoce.
Gabušojda 17. 8. 2011, 7:14
@zdravuska1 Děkuji moc, (F) Já tam ovoce nedávám. Celý dort jsem řádně omazala kakaovým krémem , nechala asi 4hodiny v lednici vytuhnout, teprve pak jsem potahovala. Tak nevím :-S
Haraskova 16. 8. 2011, 21:32
Nádhera (Y) (Y) (Y) (Y)
Gabušojda 17. 8. 2011, 7:15
@Haraskova Děkuji (L)
jarmark 16. 8. 2011, 21:15
Slza je krásná.S rosením a mokváním jsem taky občas měla problémy,ale začala jsem používat Smartflek a bylo po problému.
Gabušojda 17. 8. 2011, 7:13
@jarmark Děkuji (F) Já dřív používala Wilton a bylo to v pohodě. Jenže mi přijde moc drahý. Kde se dá sehnat ten Smartflek ?
nula 22. 8. 2011, 14:31
@Gabušojda Taky sem ted dělala se smartflexem a dělalo se s ním dobře. Koupíte kdekoli v cukrářských potřebach na netu třeba Lilie.cz nebo pani Malátková nebo jukněte sem http://search.seznam.cz/?aq=-1&oq=smartflex&sourceid=szn-HP&thru=&q=smartflex jinak dort je nádherný já takovou nádheru nevytvořím asi nikdy :-)
Česťa kuba 16. 8. 2011, 20:15
tenhle dort je nadprůměr, je krásný a s tím se asi popere každá. V teple se dortíky orosí a moc důležité je, aby byl před potahováním doooobře vychlazený Je super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Gabušojda 17. 8. 2011, 7:11
@Česťa kuba Děkuji moc (F)
hrusticka84 16. 8. 2011, 20:05
buďte v klidu tohle je nadprůměr (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) Jestli pod potahovkou nebyla šlehačka nebo tvaroh tak nevím ,možná,že tu někdo někdy psal,že v létě se mají tendenci potahované dorty rosit......
Gabušojda 17. 8. 2011, 7:11
@hrusticka84 Děkuji (F)
adametz 16. 8. 2011, 15:39
Já jsem teda naprostý amatér, ale potírám hotový dort směsí másla, cukru a rozdmrvených drobečku ze zbytků piškotu. Nikdy mi netekl, možná ti to pomůže. Taky je důležité hodně vychladit.
Gabušojda 17. 8. 2011, 7:10
@adametz Děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie